Ondernemen in Purmerend

'Onze buitenlandse klanten komen hier graag'


RB2

Dennis van Marle

managing partner

'Mijn klanten verwachten dat ik milieubewust bouw'


Caravancentrum Waterland

Jan van Zon

eigenaar

'Hier wilden we ons eigen gebouw bouwen'


Mercuur Bouw

Frank Klukhuhn

directeur

'Iedere straat heeft een vertegenwoordiger'


Pontman Schoenen

Paul Kuijt

'Van hobbykit naar 12.000 liter per maand'


Berging Brouwerij

Sjors Last


Coronavirus: informatie voor ondernemers

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Purmerend en Beemster. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. We willen u als gemeente helpen waar kan. We informeren u graag over tijdelijke maatregelen en verordeningen die u als ondernemer raken en over hulp die de overheid u kan bieden.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Er is in deze moeilijke tijd voor ondernemers veel nieuws dat voor u van belang kan zijn. We besteden daarom extra aandacht aan onze Nieuwsbrief Werken en Ondernemen én versturen die met grote regelmaat. Hier leest u de laatste nieuwsbrief. Nog geen abonnee? Meld u dan aan, dan ontvangt u de nieuwsbrief rechtstreeks van ons in uw mailbox.

Coronavirus: álle eetgelegenheden mogen tijdelijk afhaal- en bezorgmaaltijden aanbieden

Door de maatregelen rondom het coronavirus moesten alle eet- en drinkgelegenheden op zondag 15 maart hun deuren sluiten. Bezorgen en afhalen bleef wel mogelijk. Normaal is daarvoor een speciale vergunning nodig. Maar tijdelijk mogen alle eetgelegenheden maaltijden bezorgen of laten afhalen.

Personeel aannemen? Vraag subsidie aan

Personeelstekort is voor 25% van de bedrijven een probleem (bron: CBS). Heeft u ook behoefte aan extra personeel, maar twijfelt u omdat de loonkosten dan stijgen? Bekijk de subsidies en regelingen waarmee u de kosten van personeel aannemen kunt beperken.

Verzilver uw dak met zonnepanelen

Bent u ondernemer en heeft u een bedrijfspand met een ‘leeg’ dak van minstens 1.000 vierkante meter? Dan kunt u een bijdrage leveren aan een energieneutraal Nederland. Over Morgen helpt u gratis en onafhankelijk bij het indienen van de subsidieaanvraag en de eerste stappen voor het aanleggen van zonnepanelen op het dak van uw bedrijf.

Met het project ‘Verzilver uw dak’ geeft Over Morgen namens de provincie Noord-Holland een impuls aan de ontwikkeling en realisatie van grootschalige zonnesystemen op bedrijfsdaken.

Vraag nutsvoorzieningen en andere aansluitingen op tijd aan

Het aantal aanvragen voor nutsvoorzieningen en andere nieuwe aansluitingen is sterk gestegen. Het komt regelmatig voor dat deze aanvragen niet op tijd in behandeling kunnen worden genomen. En dat zorgt voor een langere doorlooptijd van de aanvraag. Houd rekening met een half jaar tot een jaar. Wees er dus op tijd bij en doe uw aanvraag ruim voor de start van de bouwwerkzaamheden. Ook is het verstandig om al in overleg met het nutsbedrijf te gaan zodra de geschatte vermogens bekend zijn. Wacht niet tot u precies weet wat nodig is. Ook dat levert weer onnodige vertraging op! Voor het aanvragen van nutsvoorzieningen en meer informatie kunt u terecht op de website mijnaansluiting.nl. Ook de duur van de werkzaamheden kan langere tijd in beslag nemen. Dit is afhankelijk van het soort werk dat verricht moet worden. Neem daarvoor contact op met uw netbeheerder of met de aannemer.