Ondernemen in Purmerend

'Onze buitenlandse klanten komen hier graag'


RB2

Dennis van Marle

managing partner

'Mijn klanten verwachten dat ik milieubewust bouw'


Caravancentrum Waterland

Jan van Zon

eigenaar

'Hier wilden we ons eigen gebouw bouwen'


Mercuur Bouw

Frank Klukhuhn

directeur

'Iedere straat heeft een vertegenwoordiger'


Pontman Schoenen

Paul Kuijt

'Van hobbykit naar 12.000 liter per maand'


Berging Brouwerij

Sjors Last


Ondernemersprijzen uitgereikt

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 11 januari heeft de PRO de ondernemersprijzen 2019 uitgereikt. In de categorie groot won Dierenkliniek Waterland, in de categorie klein ging de eer naar 't Hoedje van de Koningin. Jan Kuiper werd verrast met de oeuvreprijs. Gefeliciteerd!


Wij feliciteren!

Brasa Purmerend is - net als in 2018 - uitgeroepen tot beste horecabedrijf van Noord-Holland. ITSD is verkozen tot beste ICT-leerbedrijf en beste leerbedrijf Noord-Holland. Topprestaties waar beide ondernemingen trots op mogen zijn!


Vraag nutsvoorzieningen en andere aansluitingen op tijd aan

Het aantal aanvragen voor nutsvoorzieningen en andere nieuwe aansluitingen is sterk gestegen. Het komt regelmatig voor dat deze aanvragen niet op tijd in behandeling kunnen worden genomen. En dat zorgt voor een langere doorlooptijd van de aanvraag. Houd rekening met een half jaar tot een jaar. Wees er dus op tijd bij en doe uw aanvraag ruim voor de start van de bouwwerkzaamheden. Ook is het verstandig om al in overleg met het nutsbedrijf te gaan zodra de geschatte vermogens bekend zijn. Wacht niet tot u precies weet wat nodig is. Ook dat levert weer onnodige vertraging op! Voor het aanvragen van nutsvoorzieningen en meer informatie kunt u terecht op de website mijnaansluiting.nl. Ook de duur van de werkzaamheden kan langere tijd in beslag nemen. Dit is afhankelijk van het soort werk dat verricht moet worden. Neem daarvoor contact op met uw netbeheerder of met de aannemer.


Succesvolle BeursVloer Waterlandse Uitdaging

Ook de editie 2019 van de BeursVloer van de Waterlandse Uitdaging was een groot succes. Meer dan 30 bedrijven en 30 maatschappelijke organisaties leverden samen tijdens de één uur durende BeursVloer maar liefst 90 verbindingen met een maatschappelijke waarde van bijna 70.000 euro.

Eerste editie horecacongres Gastvrij Waterland in Purmerend groot succes

Op 14 oktober vond in Theater de Purmaryn de eerste editie van een nieuw evenement plaats: Gastvrij Waterland. Tijdens Gastvrij Waterland kwamen leerlingen van verschillende scholen in de regio die een opleiding in horeca hebben, in aanraking met zoveel mogelijk onderdelen van het vak. Aansluitend gaf trendwachter Wouter Verkerk het publiek een vermakelijk optreden met verfrissende inzichten. Het avondprogramma was gevuld met diverse workshops, variëren van slimme menukaarten tot de inzet van social media. En zoals het hoort in de horeca werd afgesloten met een borrel.

Informatieplicht energiebesparing

Controleer of u moet rapporteren. Sinds 1 juli 2019 is de informatieplicht energiebesparing van kracht. Check of deze informatieplicht ook voor u geldt en rapporteer alsnog zo snel mogelijk!