Agenda

NV Purmerend is online!

De komende tijd géén interviews in theater De Purmaryn en geen leuke en nuttige naborrels. Maar NV Purmerend gaat wel online! NV-interviewer Jaap Sluis strijkt vanaf nu regelmatig neer in de foyer van de Purmaryn. Daar interviewt hij ondernemers uit stad en streek over wat de coronacrisis voor hen betekent.

Interview Jeroen de Wolf, eigenaar van theatercafé De Purmaryn en mede-eigenaar van eetcafé Jo & Co.

Interview Nico Molenaar, vestigingsdirecteur van Sligro.

Interview Remco Heeres, directeur Heeres Assurantiën.

Interview Yoland Hoogtanders, directeur leer- en werkbedrijf Werkom Purmerend en Zaanstad

Interview Speelgoedspecialist Barend Cruyff

Interview Ted van 't Hek, directeur Van 't Hek Groep

Coronavirus: informatie voor ondernemers

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Purmerend en Beemster. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. We willen u als gemeente helpen waar kan. We informeren u graag over tijdelijke maatregelen en verordeningen die u als ondernemer raken en over hulp die de overheid u kan bieden.

Werkgever, pak de kansen om kwetsbaar personeel vast te houden

In een openbare brief aan alle ondernemers in de regio doen de wethouders Participatie Zaanstreek-Waterland en het Regionaal Werkbedrijf Zaanstreek-Waterland een oproep om vooral in deze tijd kwetsbaar personeel vast te houden.

Verzilver uw dak met zonnepanelen

Bent u als ondernemer eigenaar van uw bedrijfspand en heeft u wel eens over een investering in zonnepanelen gedacht? Duurzame energie opwekken met zon op (grote) daken is een oplossing die voor de hand ligt: de daken liggen er ongebruikt bij de businesscase is aantrekkelijk de techniek en ervaring zijn in Nederland aanwezig de zonne-energie is beter voor het milieu Kortom: een gemiste kans om het dak niet te gebruiken!

Personeel aannemen? Vraag subsidie aan

Personeelstekort is voor 25% van de bedrijven een probleem (bron: CBS). Heeft u ook behoefte aan extra personeel, maar twijfelt u omdat de loonkosten dan stijgen? Bekijk de subsidies en regelingen waarmee u de kosten van personeel aannemen kunt beperken.

Vraag nutsvoorzieningen en andere aansluitingen op tijd aan

Het aantal aanvragen voor nutsvoorzieningen en andere nieuwe aansluitingen is sterk gestegen. Het komt regelmatig voor dat deze aanvragen niet op tijd in behandeling kunnen worden genomen. En dat zorgt voor een langere doorlooptijd van de aanvraag. Houd rekening met een half jaar tot een jaar. Wees er dus op tijd bij en doe uw aanvraag ruim voor de start van de bouwwerkzaamheden. Ook is het verstandig om al in overleg met het nutsbedrijf te gaan zodra de geschatte vermogens bekend zijn. Wacht niet tot u precies weet wat nodig is. Ook dat levert weer onnodige vertraging op! Voor het aanvragen van nutsvoorzieningen en meer informatie kunt u terecht op de website mijnaansluiting.nl. Ook de duur van de werkzaamheden kan langere tijd in beslag nemen. Dit is afhankelijk van het soort werk dat verricht moet worden. Neem daarvoor contact op met uw netbeheerder of met de aannemer.


Bedrijven en instellingen:

Informatieplicht energiebesparing? Controleer of u moet rapporteren

Sinds 1 juli 2019 is de informatieplicht energiebesparing van kracht. Bedrijven en instellingen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas hadden uiterlijk 1 juli 2019 hun uitgevoerde energiebesparende maatregelen moeten rapporteren. Check of deze informatieplicht ook voor u geldt en rapporteer alsnog zo snel mogelijk!


Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u tien praktische tips die u hierbij kunnen helpen. Ook vindt u hier de lijst met erkende maatregelen voor uw bedrijfstak en de link naar het eLoket waar u kunt rapporteren.


Zorg dat u eHerkenningsmiddel niveau 1 heeft. Dat is nodig om te kunnen rapporteren in eLoket. Bekijk de animatie eHerkenning aanvragen. Het is aan te vragen bij 6 leveranciers. De levertijd is circa 5 werkdagen en er zijn kosten aan verbonden, 5 tot 22 euro per jaar.


Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met het team Milieu van de gemeente via 0299-452452.

Lees meer op www.rvo.nl