Met de hacker aan tafel

Hoe weerbaar is uw organisatie? Bedrijven die gehackt worden doordat ze hun digitale veiligheid niet op orde hebben óf (klant)gegevens die op straat liggen door een simpele fout van een medewerker, u leest er vrijwel dagelijks over. Om dit te voorkomen zijn bewustzijn en kennis van security-risico’s essentieel. PRO, PCO, KHN Purmerend en BO organiseren samen met het RPC, gemeente Purmerend en de politie de Masterclass: ‘Cybercrime voor ondernemers!’ Deelname is voor alle ondernemers in de regio gratis. Aanmelden is wel verplicht. Na deze masterclass bent u bewust van de risico’s en voorbereid op de toekomst.

BeursVloer Waterlandse Uitdaging

Wensen worden werkelijkheid! Bedrijven vervullen wensen van verenigingen en stichtingen. Doet u ook mee? Kom dan naar de BeursVloer op donderdag 21 november!

Waterland Werkt op locatie! Inschrijving is geopend

Waterland Werkt verbindt bedrijven met bedrijven, opleiders met het bedrijfsleven en scholieren en studenten met een stageadres en/of een baan. Waterland Werkt biedt u als ondernemer de kans tot een persoonlijke ontmoeting met nieuwe klanten, medewerkers of stagiairs door hen een ‘kijkje in de keuken’ te bieden en hen zo te laten kennismaken met uw dienstverlening en producten. Wilt u uw bedrijf ook openstellen op vrijdag 31 januari en/of zaterdag 1 februari 2020? Meldt u dan aan via de website.

Eerste editie horecacongres Gastvrij Waterland in Purmerend groot succes

Op 14 oktober vond in Theater de Purmaryn de eerste editie van een nieuw evenement plaats: Gastvrij Waterland. Tijdens Gastvrij Waterland kwamen leerlingen van verschillende scholen in de regio die een opleiding in horeca hebben, in aanraking met zoveel mogelijk onderdelen van het vak. Aansluitend gaf trendwachter Wouter Verkerk het publiek een vermakelijk optreden met verfrissende inzichten. Het avondprogramma was gevuld met diverse workshops, variëren van slimme menukaarten tot de inzet van social media. En zoals het hoort in de horeca werd afgesloten met een borrel

Bedrijven en instellingen:

Informatieplicht energiebesparing? Controleer of u moet rapporteren

Sinds 1 juli 2019 is de informatieplicht energiebesparing van kracht. Bedrijven en instellingen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas hadden uiterlijk 1 juli 2019 hun uitgevoerde energiebesparende maatregelen moeten rapporteren. Check of deze informatieplicht ook voor u geldt en rapporteer alsnog zo snel mogelijk!


Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u tien praktische tips die u hierbij kunnen helpen. Ook vindt u hier de lijst met erkende maatregelen voor uw bedrijfstak en de link naar het eLoket waar u kunt rapporteren.


Zorg dat u eHerkenningsmiddel niveau 1 heeft. Dat is nodig om te kunnen rapporteren in eLoket. Bekijk de animatie eHerkenning aanvragen. Het is aan te vragen bij 6 leveranciers. De levertijd is circa 5 werkdagen en er zijn kosten aan verbonden, 5 tot 22 euro per jaar.


Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met het team Milieu van de gemeente via 0299-452452.

Lees meer op www.rvo.nl


Brasa tweede in Terras Top 100

Na een zevende plek in 2018 in de Café Top 100, is er nu voor Brasa Bar & Kitchen in Purmerend een tweede plek in de Terras Top 100.

Team Brasa: topprestatie! Van harte gefeliciteerd.

Randstad koopstromenonderzoek Purmerend 2018

In opdracht van de provincies Noord en Zuid-Holland en Utrecht heeft I&O Research uit Enschede/Amsterdam in nauwe samenwerking met Bureau DTNP uit Nijmegen het Randstad Koopstromenonderzoek 2018 uitgevoerd.

De uitkomsten van dit onderzoek worden zowel binnen de overheid als binnen de profit-sector veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld voor het opstellen of bijsturen van (toekomstig) detailhandelsbeleid of als input voor vestigingsbeleid.

Afgestemd op de verschillende informatiebehoeften zijn de onderzoeksresultaten ook verwerkt en beschikbaar in diverse producten. Lees hier de resultaten van 2018 over het Centrum van Purmerend.

Purmerend Werkt: wat een spektakel!

Zondag 27 januari was de binnenstad namelijk omgetoverd tot een grote bedrijven/banenmarkt.

Dit evenement was bedoeld voor leerlingen en werkzoekenden. De succesbeleving en sfeer waren een promotie voor de stad!