Agenda

5 september: PRO Biznizbar

3 oktober: PRO Biznizbar

7 november: PRO Biznizbar

5 december: PRO Biznizbar

Financiering H20 esports rond

Purmerendse ondernemer Frits Dix (directeur van NMT Shipping) stapt via een deelname in H20 esports BV de wereld van gaming en esports in. De ambitieuze plannen van H20 esports worden daarmee realiteit. Door de investering is de financiering van het eerste esports stadion in Nederland rond. De sloop van de huidige sporthal De Koogmolen aan de Spinnekop 1-2 in Purmerend is inmiddels afgerond. De verbouwing gaat starten. Lees het interview met Frits Dix en Matthijs Vink.

Save the date: ZZP-event Waterland en Landsmeer

Hoe kun je door samenwerking meer omzet genereren en hoe presenteer je jezelf als zelfstandig ondernemer? Op dinsdag 17 september organiseren de gemeenten Waterland en Landsmeer een netwerkbijeenkomst met gastsprekers en een workshop pitchen voor alle zzp‘ers in de regio Waterland.

Datum: 17 september

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Locatie: Sail en Surf Center, Galgeriet 5G, Monnickendam.

Voor vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Lucie van Vliet-Berndsen, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Waterland via economischezaken@waterland.nl.

Bedrijven en instellingen:

Informatieplicht energiebesparing? Controleer of u moet rapporteren

Sinds 1 juli 2019 is de informatieplicht energiebesparing van kracht. Bedrijven en instellingen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas hadden uiterlijk 1 juli 2019 hun uitgevoerde energiebesparende maatregelen moeten rapporteren. Check of deze informatieplicht ook voor u geldt en rapporteer alsnog zo snel mogelijk!


Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u tien praktische tips die u hierbij kunnen helpen. Ook vindt u hier de lijst met erkende maatregelen voor uw bedrijfstak en de link naar het eLoket waar u kunt rapporteren.


Zorg dat u eHerkenningsmiddel niveau 1 heeft. Dat is nodig om te kunnen rapporteren in eLoket. Bekijk de animatie eHerkenning aanvragen. Het is aan te vragen bij 6 leveranciers. De levertijd is circa 5 werkdagen en er zijn kosten aan verbonden, 5 tot 22 euro per jaar.


Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met het team Milieu van de gemeente via 0299-452452.

Lees meer op www.rvo.nl


Brasa tweede in Terras Top 100

Na een zevende plek in 2018 in de Café Top 100, is er nu voor Brasa Bar & Kitchen in Purmerend een tweede plek in de Terras Top 100.

Team Brasa: topprestatie! Van harte gefeliciteerd.

Randstad koopstromenonderzoek Purmerend 2018

In opdracht van de provincies Noord en Zuid-Holland en Utrecht heeft I&O Research uit Enschede/Amsterdam in nauwe samenwerking met Bureau DTNP uit Nijmegen het Randstad Koopstromenonderzoek 2018 uitgevoerd.

De uitkomsten van dit onderzoek worden zowel binnen de overheid als binnen de profit-sector veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld voor het opstellen of bijsturen van (toekomstig) detailhandelsbeleid of als input voor vestigingsbeleid.

Afgestemd op de verschillende informatiebehoeften zijn de onderzoeksresultaten ook verwerkt en beschikbaar in diverse producten. Lees hier de resultaten van 2018 over het Centrum van Purmerend.

Startersevenement 8 april

Leer in één avond hoe je succesvol kunt starten als ondernemer! Ben je ondernemer of denk je hier al enige tijd over na? Dan mag je deze avond niet missen. Wij zetten de deuren open voor voor jou als oriënterende en startende ondernemer. Kom deze avond netwerken en laat je informeren en inspireren.

Purmerend Werkt: wat een spektakel!

Zondag 27 januari was de binnenstad namelijk omgetoverd tot een grote bedrijven/banenmarkt.

Dit evenement was bedoeld voor leerlingen en werkzoekenden. De succesbeleving en sfeer waren een promotie voor de stad!

Autobedrijf Peter Ursem wereldwijd koploper duurzaamheid

Een zelfvoorzienende autodealer die zijn eigen groene stroom opwekt en opslaat, om auto’s op te laden en het gehele pand te voorzien van stroom. Dit klinkt als toekomstmuziek, maar is nu al de realiteit bij Autobedrijf van Ursem.

Zilveren winnaars PRO: ondernemersprijs 2018

Tijdens de drukbezochte PRO: biznizborrel van 6 december zijn de zilveren winnaars voor de PRO: ondernemersprijs 2018 bekend gemaakt.

Startup in Residence aan de slag in Purmerend

Het komende half jaar werken drie startups aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in Purmerend. Zij doen dit in het kader van het programma Startup in Residence.

Purmerend feliciteert Brasa

BRASA Purmerend uitgeroepen tot beste café van Noord-Holland