Informatie en advies

Je bent ondernemend, dus ken je vast veel wegen om je doelen te bereiken. Toch wil je soms advies inwinnen en praktische tips krijgen. Hier enkele tips om je op weg te helpen.


Ondernemersplein

Op het ondernemersplein vind je alle informatie van de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Belastingdienst, de RDW en Antwoord voor bedrijven.


Starten eigen bedrijf

Ben je woonachtig in de gemeente Purmerend en denk je na over het starten van een eigen onderneming? Als gemeente helpen wij jou graag op weg. Via het Startersloket kun je je optimaal voorbereiden op de start van jouw eigen bedrijf. De ondersteuning van het Startersloket is voor jou als inwoner van onze gemeente gratis.


ZZP’er of freelancer

Ben jij één van die miljoen ZZP’ers in Nederland? Op de website van de Kamer van Koophandel vind je heel veel advies, informatie, contacten en inspiratie.

Hier kun jij je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent.


Hulp bij ondernemen?

Als ondernemer moet je voortdurend keuzes maken. Dat is niet altijd even makkelijk. Daar zou je misschien best advies bij kunnen gebruiken van een ervaren ondernemer. Stichting Ondernemersklankbord kan je helpen. De adviseurs van Ondernemersklankbord hebben hun sporen als ondernemer of specialist in het bedrijfsleven verdiend en fungeren met hun kennis en ervaring als klankbord en sparringpartner.

Financiële hulp nodig? Ondernemers helpen ondernemers, graag zelfs!

Staat het water u aan de lippen? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Kunt u wel een goed (financieel) advies gebruiken van een andere, ervaren ondernemer? Dat kan! Ondernemers hebben voor u het platform Over Rood opgericht. In deze zware tijden kunt u hier terecht met al uw (financiële) vragen over uw onderneming nu én in de onzekere toekomst. De gemeente draagt voor u de kosten van het eerste gesprek, dat is dus sowieso gratis. Is er een vervolgtraject nodig, dan bespreekt Over Rood met u wat nodig is. Via deze website kunt u zich aanmelden, kies voor ‘Amsterdam’ en de juiste persoon neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.


Bedrijf beëindigen

Bij het stoppen van je bedrijf komt veel kijken.


Waar moet je aan denken voordat je stopt?

Met welke regels en vergunningen krijg je te maken?


7 belangrijke stappen voor het beëindigen van jouw bedrijf.

Vergeet ook niet de gemeente te laten weten dat je bedrijf eindigt. Dit kan bijvoorbeeld invloed hebben op de gemeentelijke belastingen.


Subsidies en financiering

Als ondernemer heb je geld nodig om je plannen te realiseren. Ben je starter, wil je uitbreiden, denk je aan een overname? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) heeft een handige website waar jij als ondernemer snel kunt zien of er voor jouw plannen of investeringen subsidie beschikbaar is. Heb je hierover vragen, dan kun je contact opnemen met Corine ten Hoope van de gemeente: 0299-452 452.


Reclame

Als ondernemer is het belangrijk dat je jouw bedrijf goed onder de aandacht brengt. In Purmerend zijn er verschillende vormen van reclame mogelijk. Voor sommige reclame-uitingen heb je een omgevingsvergunning nodig, voor andere niet.

Voor andere vormen van buitenreclame kan je bij verschillende bedrijven terecht:


TenderNed voor ondernemingen

TenderNed is hét online marktplein waar je als ondernemer alle aanbestedingen kunt vinden. Aanbestedende diensten publiceren hier al hun opdrachten, zowel nationaal als Europees. Je vindt dus op één plek alle opdrachten. Registreer je en blijf via een slimme zoekfunctie en attenderingsservice op de hoogte van relevante aanbestedingen. Ook inschrijven op een aanbesteding kan hier helemaal digitaal.


Belastingen

Als ondernemer moet je ook diverse gemeentelijke belastingen betalen. Wil je weten welke belastingen voor jouw onderneming van toepassing zijn, kijk dan in het Belastingmagazine of neem contact op met het team Belastingen via 0299-452452.


Snel en duidelijk antwoord op uw vragen

Als ondernemer staat u voor uitdagingen waarbij u ook de gemeente goed kunt gebruiken. Bij welke afdeling moet u dan zijn? Heeft u een vergunning nodig? Kan de gemeente iets doen aan de veiligheid? Kortom vragen waar u een snel en duidelijk antwoord op wenst. Het ondernemersloket van de gemeente helpt u graag!

Ondernemersloket: ondernemersloket@purmerend.nl of bel van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 of tussen 13.00 en 16.00 uur (0299) 452 400.


Parkeren

In het centrum zijn verschillende parkeermogelijkheden. Naast de aangegeven parkeerterreinen zijn er ook losse parkeerplekken op straat. Het centrum is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over parkeren in de binnenstad? Abonneer u dan op de nieuwsbrief.


Calamiteiten, bij wie moet ik zijn?

Een losse stoeptegel, een verwarde persoon, een overval. Ook als ondernemer kun je hiermee te maken krijgen. Bij wie moet je dan zijn? Gemeente Purmerend heeft alle contactgegevens op een informatiekaart gezet. Download en print de kaart en houd deze bij de telefoon. Dan weet je altijd meteen bij wie je moet zijn.