Locaties

Wil jij je vestigen in Purmerend? Nieuwbouw op het gloednieuwe bedrijventerrein Baanstee Noord, bestaande bouw op de overige bedrijventerreinen, een winkel of horecagelegenheid in de binnenstad of een kantoorpand pal naast het station of elders in Purmerend?


Binnenstad

Veel zelfstandige winkels en boutiques, het moderne overdekte Eggert Winkelcentrum, het levendige horecaplein De Koemarkt en verspreid door de stad uiteenlopende kwalitatieve horeca. Dat is de binnenstad van Purmerend: een unieke en veelzijdige mix. En niet alleen voor de Purmerenders. De Purmerendse binnenstad wordt steeds belangrijker in de regio - van Beemster tot Edam-Volendam tot Amsterdam Noord - en steeds vaker ontdekt door toeristen die Amsterdam bezoeken.


De stad groeit en ontwikkelt en leent zich uitstekend voor vestiging van kwalitatieve en specialistische horeca. Met alle voorzieningen in de historische binnenstad is Purmerend een aantrekkelijke uitvalsbasis voor een bezoek aan ‘Old Holland’, Amsterdam en de stadjes aan het IJsselmeer. De Purmerendse binnenstad is daarom zeer geschikt voor een vestiging van een stadshotel. De leegstand is in Purmerend beduidend lager dan gemiddeld in Nederlandse binnensteden. Doordat Purmerend blijft bouwen aan een grote diversiteit aan woningen, zal de vraag naar winkels niet minder worden.


Baanstee Noord

Een goede locatie is het halve werk. Zet daarom de volgende stap op Baanstee Noord. Het meest ondernemende bedrijventerrein van Noord-Holland. Pal aan de A7 (afslag 6), bij je klanten in de buurt en vlak bij Amsterdam. Hier pak je de ruimte om te ondernemen. Met een kavel op maat en persoonlijke ondersteuning. Voor een vliegende start. Vraag het maar eens aan Heron Auto BV, Sligro, Triple Showtechniek, Mercuur Bouw en Taxi Ruiter. Zij gingen je voor.


Baanstee Oost en West

De bedrijventerreinen Baanstee Oost en West beslaan samen bijna 100 hectare en zijn uitstekend bereikbaar. Ze liggen direct aan de N244 vlakbij afslag 6 van de A7 op 20 minuten rijden vanaf Amsterdam en een half uur van luchthaven Schiphol. Baanstee Oost en West grenzen aan elkaar en bieden huisvesting aan ruim 460 bedrijven. Het zal je dan ook niet verbazen dat de terreinen veruit de meeste werkgelegenheid in de stad bieden. Kantoren, grote en kleine ondernemingen en bedrijfsverzamelgebouwen. Je vindt het er allemaal.


De Koog

Ook bedrijventerrein De Koog ligt direct aan de N244 vlakbij afslag 6 van de A7. Uitstekend bereikbaar vanaf Amsterdam en Schiphol, maar ook vanaf de woonwijken in Purmerend.

Op De Koog vind je zo’n 200 bedrijven. Er is een duidelijke concentratie van autobedrijven. Een kantoor of bedrijf vestigen is uiteraard ook mogelijk.


Wagenweggebied

Het Wagenweggebied grenst direct aan de binnenstad van Purmerend is ongeveer 50 hectare groot. Het gebied kenmerkt zich met name door (grootschalige) detailhandel.


Hier zijn ook veel grote supermarkten gevestigd, zoals de AH XL, Deen, Aldi en Lidl.


Wijkwinkelcentra

Alle Purmerendse wijken hebben een buurtverzorgend centrum voor de dagelijkse boodschappen: de wijkwinkelcentra.

Ze zijn het hart van de buurt, de plek waar mensen elkaar ontmoeten en waar allerlei voorzieningen zijn. Vier winkelcentra hebben ook een wekelijkse warenmarkt.


Overige locaties

Verspreid over de stad biedt Purmerend huisvesting aan met name kantoren. In het stationsgebied nabij station Purmerend Centrum liggen een aantal hoogwaardige kantoorverzamelgebouwen. Verder zijn er kantoren te vinden aan de centrale as van de stad, de Waterlandlaan. Hier vind je diverse vestigingen van notarissen, advocaten, accountants, zorgverleners en het hoofdkantoor van Bose. De kantoren zijn goed bereikbaar met auto, bus én trein. In de wijk Weidevenne, op zichtlocatie van de A7, liggen een aantal kantoorlocaties in de ‘Steltenlopers’.


Gemeentelijk vastgoed

Gemeentelijkvastgoed.nl is een platform met het aanbod van al het gemeentelijk vastgoed van de aangesloten gemeenten. Het gaat daarbij om locaties (panden en gronden) die te koop, te huur of in ontwikkeling zijn. Purmerend streeft ernaar zoveel mogelijk andere gemeenten in de regio te laten aansluiten zodat het aanbod steeds completer is. De gemeente wil hiermee op een laagdrempelige manier overzicht creëren in het aanbod van vastgoed in de hele regio.


Bestemmingsplannen

In bestemmingsplannen wordt vastgelegd welke functies op welke locaties zijn toegestaan. Ook wordt aangegeven welke regels er gelden voor zo’n functie. Denk aan bouwhoogte, afstand tot de buren en of er bijgebouwen zijn toegestaan. Op Ruimtelijkeplannen.nl vind je bestemmingsplannen, structuurvisies en algemene regels die gemaakt zijn door gemeentes, provincies en het Rijk. Vul de postcode en het huisnummer van jouw locatie in en je weet direct wat voor jou van toepassing is.