Ondernemersprijzen uitgereikt

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 11 januari heeft de PRO de ondernemersprijzen 2019 uitgereikt. In de categorie groot won Dierenkliniek Waterland, in de categorie klein ging de eer naar 't Hoedje van de Koningin. Jan Kuiper werd verrast met de oeuvreprijs. Gefeliciteerd!


Wij feliciteren!

Brasa Purmerend is - net als in 2018 - uitgeroepen tot beste horecabedrijf van Noord-Holland. ITSD is verkozen tot beste ICT-leerbedrijf en beste leerbedrijf Noord-Holland. Topprestaties waar beide ondernemingen trots op mogen zijn!


Vraag nutsvoorzieningen en andere aansluitingen op tijd aan

Het aantal aanvragen voor nutsvoorzieningen en andere nieuwe aansluitingen is sterk gestegen. Het komt regelmatig voor dat deze aanvragen niet op tijd in behandeling kunnen worden genomen. En dat zorgt voor een langere doorlooptijd van de aanvraag. Houd rekening met een half jaar tot een jaar. Wees er dus op tijd bij en doe uw aanvraag ruim voor de start van de bouwwerkzaamheden. Ook is het verstandig om al in overleg met het nutsbedrijf te gaan zodra de geschatte vermogens bekend zijn. Wacht niet tot u precies weet wat nodig is. Ook dat levert weer onnodige vertraging op! Voor het aanvragen van nutsvoorzieningen en meer informatie kunt u terecht op de website mijnaansluiting.nl. Ook de duur van de werkzaamheden kan langere tijd in beslag nemen. Dit is afhankelijk van het soort werk dat verricht moet worden. Neem daarvoor contact op met uw netbeheerder of met de aannemer.


Succesvolle BeursVloer Waterlandse Uitdaging

Ook de editie 2019 van de BeursVloer van de Waterlandse Uitdaging was een groot succes. Meer dan 30 bedrijven en 30 maatschappelijke organisaties leverden samen tijdens de één uur durende BeursVloer maar liefst 90 verbindingen met een maatschappelijke waarde van bijna 70.000 euro.

Eerste editie horecacongres Gastvrij Waterland in Purmerend groot succes

Op 14 oktober vond in Theater de Purmaryn de eerste editie van een nieuw evenement plaats: Gastvrij Waterland. Tijdens Gastvrij Waterland kwamen leerlingen van verschillende scholen in de regio die een opleiding in horeca hebben, in aanraking met zoveel mogelijk onderdelen van het vak. Aansluitend gaf trendwachter Wouter Verkerk het publiek een vermakelijk optreden met verfrissende inzichten. Het avondprogramma was gevuld met diverse workshops, variëren van slimme menukaarten tot de inzet van social media. En zoals het hoort in de horeca werd afgesloten met een borrel

Bedrijven en instellingen:

Informatieplicht energiebesparing? Controleer of u moet rapporteren

Sinds 1 juli 2019 is de informatieplicht energiebesparing van kracht. Bedrijven en instellingen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas hadden uiterlijk 1 juli 2019 hun uitgevoerde energiebesparende maatregelen moeten rapporteren. Check of deze informatieplicht ook voor u geldt en rapporteer alsnog zo snel mogelijk!


Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u tien praktische tips die u hierbij kunnen helpen. Ook vindt u hier de lijst met erkende maatregelen voor uw bedrijfstak en de link naar het eLoket waar u kunt rapporteren.


Zorg dat u eHerkenningsmiddel niveau 1 heeft. Dat is nodig om te kunnen rapporteren in eLoket. Bekijk de animatie eHerkenning aanvragen. Het is aan te vragen bij 6 leveranciers. De levertijd is circa 5 werkdagen en er zijn kosten aan verbonden, 5 tot 22 euro per jaar.


Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met het team Milieu van de gemeente via 0299-452452.

Lees meer op www.rvo.nl


Brasa tweede in Terras Top 100

Na een zevende plek in 2018 in de Café Top 100, is er nu voor Brasa Bar & Kitchen in Purmerend een tweede plek in de Terras Top 100.

Team Brasa: topprestatie! Van harte gefeliciteerd.

Randstad koopstromenonderzoek Purmerend 2018

In opdracht van de provincies Noord en Zuid-Holland en Utrecht heeft I&O Research uit Enschede/Amsterdam in nauwe samenwerking met Bureau DTNP uit Nijmegen het Randstad Koopstromenonderzoek 2018 uitgevoerd.

De uitkomsten van dit onderzoek worden zowel binnen de overheid als binnen de profit-sector veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld voor het opstellen of bijsturen van (toekomstig) detailhandelsbeleid of als input voor vestigingsbeleid.

Afgestemd op de verschillende informatiebehoeften zijn de onderzoeksresultaten ook verwerkt en beschikbaar in diverse producten. Lees hier de resultaten van 2018 over het Centrum van Purmerend.